PRIMJER USPJEŠNOG POSLOVANJA

Butković i Filipović posjetili JGL: ‘Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli, čestitamo na postignućima’

Barbara Čalušić

Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja, rekao je ButkovićRIJEKA – Potpredsjednik Vlade i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je bio u posjetu riječkoj farmaceutskoj kompaniji JGL-u gdje su im predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić prezentirali poslovanje tvrtke, ostvarene rezultate za 2022. godinu i daljnje planove razvoja kompanije.


Nakon sastanka, delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar JGL Pharma Valley kompleksa.


– Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja, rekao je Butković, a pozitivne dojmove vezane uz istraživačko-razvojne iskorake JGL-a podijelio je i ministar Filipović koji je prvi put posjetio riječki JGL.

– Mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu kompanije jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati domaće tvrtke, pogotovo ovakve poput JGL-a, u njihovom razvojnom zamahu te projektima ulaganja u energetsku učinkovitost, digitalizaciju i modernizaciju kapaciteta. Upravo to sustavno i činimo, a naša podrška neće izostati niti u budućnosti, naglasio je ministar Davor Filipović.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, prate  projekte JGL-a već dugi niz godina, još od 2009. godine kad je JGL-u dodijeljen status nositelja poticajnih mjera.


– Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-u za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini, kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete te ojačava konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.