POSLOVNE KARTICE GRADONAČELNIKA

Burić: Imam indicije da je Obersnel u jednom mjesecu na jelo, piće i poklone potrošio više od stotinu tisuća kuna

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Imam snažne indicije da je samo u prosincu 2017. godine potrošeno na jelo, piće i poklone više od stotinu tisuća kuna. Sad znate zašto ne daje odgovore. Tako se grad ne smije i neće voditi, rekao je Hrvoje Burić.RIJEKA – Kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić, stranka Bura, obećao je da će, ako pobijedi, do rujna dovršiti većinu velikih poslova novog autobusnog kolodvora na Delti. Također, u prvih sto dana kao novi gradonačelnik obećao je upis u vrtić za svu riječku djecu.


– Nedostatak kapaciteta ćemo riješiti kupovinom montažnih objekata i osiguravanjem prostora za rad u njima na različitim lokacijama. Roditeljima sve djece starije od tri godine osigurat ćemo besplatan smještaj u vrtiće i to nisu prazna obećanja, kaže Burić. Smatra da su to projekti koji su izvedivi u kratkom roku jer Rijeka više ne može čekati. Dodao je da je kao gradski vijećnik postavio pitanje gradonačelniku Obersnelu koliko službenih poslovnih kartica ima gradonačelnik te zatražio uvid ili kopije izlista banke za svaku karticu, period od svibnja 2017. do travnja 2021. godine.


– Pitanje sam postavio 2. travnja u pisanom obliku i još nisam dobio odgovor, unatoč obvezi o transparentnosti i rokovima u kojima je gradonačelnik dužan odgovoriti na pitanja. Imam snažne indicije da je samo u prosincu 2017. godine potrošeno na jelo, piće i poklone više od stotinu tisuća kuna. Sad znate zašto ne daje odgovore. Tako se grad ne smije i neće voditi. Bura će u prvih sto dana pokazati da je snažan vjetar koji donosi dobro bistro vrijeme i jako dobru vidljivost, govori Burić. Pozvao je i svoje protukandidate da objave imovinske kartice i financijere kampanje.
– Ja sam to učinio prošloga tjedna i objavio da sam u kampanji potrošio 50 tisuća kuna. Dvoje aktualnih zamjenika gradonačelnika, ujedno i mojih protukandidata, prešućuju odgovore na moja pitanja o trošenju gradskog novca na reprezentaciju. Zato sam siguran da glasove neće dobiti oni koji su dizanjem ruku do sada pokrivali sumnjivu potrošnju našeg zajedničkog gradskog novca, a ni oni koji u pretkampanji skrivaju svoje imovinske kartice i svoje financijere i obećanja koja su im dali, zaključuje Burić.