AUTOBUSI BEZ VOZAČA

Autotrolej reducira broj linija: Bolesno je više od 60 vozača, koliko je i najavljeno u “bijelom štrajku”

Marinko Glavan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Slučajno ili ne, broj vozača na bolovanju gotovo je identičan broju vozača koji su prošlog tjedna najavili odlaske na bolovanje, baš od današnjeg dana, odnosno svojevrsni "bijeli štrajk", ukoliko uprava društva ne produži ugovor o radu njihovom kolegi Robertu Puljiću.RIJEKA – Zbog povećanog broja vozača na bolovanjima, uslijed pandemije Covida 19, Autotrolej će od sutra reducirati broj polazaka na dijelu gradskih linija, pri čemu će na snazi biti vozni red kakav je bio za vrijeme zimskih školskih praznika.


– Zbog povećanog broja bolovanja vozača, a uslied aktualne situacije s korona virusom, KD Autotrolej nije u mogućnosti realizirati postojeći vozni red te je od sutra na snazi vozni red sa smanjenim brojem polazaka. Naime, trenutno je bolesno više od 60 vozača, dok ih ukupno imamo 285. Iskreno se nadamo kako će se sitaucija s bolovanjima u vrlo skoro vrijeme popraviti, odnosno kako će vozači ozdraviti te kako smo u skoro vrijeme biti u mogućnosti na snagu vratiti vozni red sa većim brojem polazaka. Od sutra na snagu stupaju novi vozni redovi na linijama 2, 2a, 3, 6, 7, 7a I 5. Riječ je o voznom redu koji je bio na snazi za vrijeme školskih praznika, potvrdila je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.


Slučajno ili ne, broj vozača na bolovanju gotovo je identičan broju vozača koji su prošlog tjedna najavili odlaske na bolovanje, baš od današnjeg dana, odnosno svojevrsni “bijeli štrajk”, ukoliko uprava društva ne produži ugovor o radu njihovom kolegi Robertu Puljiću. Podsjetimo, riječ je o mladom vozaču, inače inženjeru prometa, koji u Autotroleju vozi već gotovo tri godine, na određeno vrijeme, kojemu je uprava komunalnog društva odbila dati novi ugovor, nakon što je u prosincu prošle godine javno progovorio o neusklađenosti tablica vozača i voznih redova, zbog čega dio putnika na prigradskim linijama ostaje bez prijevoza.


Filipović: Nije na meni da utvrđujem tko je i iz kojeg razloga na bolovanjuPrije svega, nadam se da ova situacija s puno oboljelih vozača neće potrajati.


Koliko mi je poznato, radi se uglavnom o situaciji s COVID-om, uostalom, bolovanje otvara liječnik i nije na meni da utvrđujem tko je i iz kojeg razloga na bolovanju. Autotrolej zbog ove situacije prelazi od sutra na vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika, rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Pri tom je riječ o vozaču kojemu je sam Autotrolej platio prekvalifikaciju i polaganje ispita u vrijednosti od 17 tisuća kuna, a odluka o neproduživanju ugovora uručena mu je u trenutku kad Autotrolej putem natječaja traži deset novih vozača, zbog nedostatka radne snage. Nakon što je njegov slučaj izašao u javnost, uprava Autotroleja promijenila je odluku i Puljiću ponudila novi ugovor na određeno vrijeme, na tri mjeseca, a sam Puljić je kazao kako je više od šezdeset njegovih kolega najavilo odlazak na bolovanje od ponedjeljka, ukoliko on ne dobije novi ugovor. U slučaju je, čini se, reagirao i gradonačelnik Marko Filipović, iako on svoju umiješanost u promjenu odluke uprave Autotroleja negira. Gradonačelnika smo upitali kako komentira to što su vozači baš danas masovno otvorili bolovanja.


– Prije svega, nadam se da ova situacija s puno oboljelih vozača neće potrajati.


Koliko mi je poznato, radi se uglavnom o situaciji s COVID-om, uostalom, bolovanje otvara liječnik i nije na meni da utvrđujem tko je i iz kojeg razloga na bolovanju. Autotrolej zbog ove situacije prelazi od sutra na vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika, kratko je odgovorio Filipović.