Dani pobjede

Armadine 222 baklje za sjećanje: Molo longo i Krčki most svijetlili su u čast palih branitelja

Edi Prodan

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Točno u 21 sat, kao i četiri godine prije, plameni luk, sjaj 222 baklje obasjao je most Krk i spojio dvije obale.RIJEKA/KRČKI MOST – Predivno! Ovo je Rijeka. Sva sam se naježila kad je bakljada krenula. Svi smo uživali! Oduševljena izjava Nike Smoković, od rujna srednjoškolke na najbolji je način opisala ushit oko tisuću okupljenih Riječana i gostiju na Gatu Karoline Riječke.


Zabune koje su prošlog tjedna u jednom trenutku potaknule misao kako bakljade povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti ove godine na Krčkom mostu neće biti, nego samo na Molo longu, u noći prije samog blagdana su na veličanstveni način otklonjene. Točno u 21 sat, kao i četiri godine prije, plameni luk, sjaj 222 baklje obasjao je most Krk i spojio dvije obale.


Foto galerija: Armadine baklje na Krčkom mostu i Molo longu Foto: Mateo Levak, Marko Gracin


– Bakljadu su ove godine organizirale udruge navijača HNK Rijeka Plavo-bijeli otok i Vavik vjerna Kirija, izostala je Armada, ali ne i naša ideja iz 2017. godine kad su naše udruge osnovane. Bilo je nevjerojatno mnogo pozva kad je objavljeno kako Armada organizira bakljadu na Molo longu. Došlo je do zabune kako je zbog toga nema na Krčkom mostu. Evo, ima je i bit će je dokle god bude naših udruga, istaknuo nam je Malden Milohnić, predsjednik Plavo-bijelog otoka.

A po prilici pola sata kasnije, u 21.30 sati, kako bi se omogućilo zainteresiranima da uživo gledaju obje bakljade, krenula je nova fantastična slika: poredani duž Molo longa pripadnici Armade, pa tako i oni koji su svoj vaučer dobili prigodnim akcije darivanja krvi koju je u subotu organizirao KNA, zapalili su po jednu baklju za svakog pripadnika HV iz Primorsko-goranske županije poginulog u Domovinskom ratu.