POMOĆ

Armada Grobnik pokreće akciju za pomoć Bošnjacima. Humanitarna subota je na igralištu BK Krenovac

Edi ProdanArmada Grobnik je pokrenula akciju kojom želi pomoći mjestu Bošnjaci u Vukovarsko-srijemskoj županiji što je zbog silnog nevremena prvih dana srpnja pretrpjelo strahovite štete na svim objektima. S obzirom da im je nemoguće samostalno sanirati štetu, Caritas Osječko-đakovačke biskupije inicirao je permanentnu akciju prikupljanja sredstava s kojima će pomoći stanovnicima Bošnjaka da čim prije, a svakako prije jesenjih kiša, vrate stanje svojih domova u optimalno stanje.


Nakon kontakta s biskupijskim Caritasom, u čitavu je priču uključen i Josip Levaković, župnik župe sv. Martina u Bošnjacima. On je zahvaljujući najavi Armadine donacije održao sastanak sa stanovnicima Bošnjaka kako bi se donijelo oduku kome će se uplatiti Armadina sredstva. Sugestija je bila da to bude mlađa obitelj s puno djece koja je pretrpjela veliku štetu.

Održali smo sastanak, ali odluku da se sredstva dodijele jednim korisnicima nismo donijeli. Takvih obitelji, jako oštećene imovine s nekoliko djece, je više tako da se ni jedna nije izdvojila. Naprosto, prevladala je želja da i u ovom slučaju budemo solidarni, da ravnomjerno trošimo sredstva koja nam dolaze. Ono što ističemo, mada bi bilo logično da je to samorazumljivo, sredstva će sigurno biti korisno utrošena, na veliko zadovoljstvo onih koji ih budu primili, poručio je župnik Levaković.


Armada Grobnik će u subotu 13. srpnja, s početkom u 15 sati na prostoru BK Krenovac pokrenuti brojne aktivnosti kako bi se prikupilo čim je moguće više sredstava. Prodavat će se majice s Armadinim znakom, kuhat će se prigodna jela, a u dobrotvorne će se priloge uklopiti i kotacije koje će uplaćivati ekipe za sudjelovanje na boćarskom turniru.


Armadina akcija je još jedno podsjećanje na tragediju Bošnjaka kao i poziv svim građanima koji su u mogućnosti da u subotu dođu na Grobnik i odvoje, u skladu sa svojim mogućnostima, dio sredstava za pomoć ljudima koje je snašla egzistencijalna ugroza. Kao i uvijek, zajedništvo stvara mostove s kojima je moguće preći preko najvećih kriza.