LOKALNI IZBORI

Ana Manjerović (LiPO) kandidatkinja za zamjenicu ličko-senjskog župana

Marin SmolčićOTOČAC Glavni tajnik stranke LiPO Alen Zorić danas je uputio javnosti priopćenje po kojemu je predsjedništvo stranke LiPO jednoglasno doneslo odluku da kandidatkinja za zamjenicu župana bude Ana Manjerović iz Otočca. Na taj način zapravo Otočac i Brinje dobivaju kandidata za dožupanicu.
Ana Manjerović jepo struci je diplomirani kroatolog i sociolog. Po završetku fakulteta vratila se u Brinje i zaposlil u Općini Brinje gdje je petnaest godina radila na poslovima društvenih djelatnosti i medijske promocije. Posljednjih godinu dana obnaša dužnost predstojnice Doma za stare i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, Podružnica Otočac.


Prijedlog stranke LiPO za dodatnim angažmanom Ane Manjerović ne čudi jer je godinama vrlo aktivna izvan struke.Uključena je u rad Gradskog društva Crvenog križa Otočac gdje je potpredsjednica društva. Aktivna je i u svojoj župi Brlog, kao član Pastoralnog vijeća i tajnik je u DVD-u Brinje. Bila je vijećnica Županijske skupštine i potpredsjednica u dva mandata te vrlo dobro poznaje funkcioniranje sustava lokalne i regionalne samouprave. Ana Manjerović je i potpredsjednica stranke LiPO.


Ova rođena Brinjkinja udana je i majka jedne djevojčice, te s obitelji živi u Otočcu.
Na ovaj su način dodatno otežane HDZ-ove nakane na širem području Otočca da za svojega kandidata na izborima istakne podosta kompromitiranog Branislava Šutića, predsjednika GO HDZ-a grada Otočca. Podsjećamo da je Otočac i danas jedini lički grad bez predložene liste HDZ-a za naredne izbore.