Svjetski dan hodanja

Akcija za zdravlje: Organizirana šetnja od glavnog gradskog trga u Gospiću do Park-šume Jasikovac

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Usput su sudionici ove šetnje mogli dodatno vježbati na postavljenim spravama.GOSPIĆ – U dopodnevnim satima mnogi su izletnici i šetači u park-šumi Jasikovac svjedočili postavljanju sprava za stjecanje kondicije u hodanju. Na Svjetski dan kretanja Hrvatska Liječnička komora u suradnji sa ZZJZ Ličko-senjske županije organizirala je hodanje od glavnog gradskog trga u Gospiću do Park-šume Jasikovac.


Usput su sudionici ove šetnje mogli dodatno vježbati na postavljenim spravama. Kako nas je izvjestila organizatorica ove akcije dr. Mirjana Vrkljan Radošević ovo je tek simbolično obilježavanje ovoga dana te prirema za tradicionalnu manifestaciju “Hodanjem do zdravlja” koja će se ove godine u Gospiću održati 5. lipnja ove godine.

-Drago nam je da je našu manifestaciju “Hodanjem do zdravlja” prepoznao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo  te nas uključio u program “Živjeti zdravo” pomoću kojega su postavljene i sprave za vježbanje u Park-šumi  Jasikovac, naglasila nam je predsjednica podružnice Hrvatske liječničke komore LSŽ i glavna koordinatorica za hodanje u sklopu projekta “Živjeti zdravo“ dr. Mirjana Vrkljan Radošević.