Posljednje pripreme

Advent na Gradini počinje paljenjem lampica 3. prosinca, postavlja se i nova svjetlosna instalacija viša od pet metara

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Gradina će u svom prepoznatljivom ruhu ponovno zasjati od 3. prosinca, a svečani trenutak paljenja čak dvanaest kilometara lampica održat će se točno u 18 sati, ističu organizatoriRIJEKA U tijeku su posljednje pripreme za Advent na Gradini, koji tradicionalno počinje paljenjem lampica, ove godine najavljenim za 3. prosinca.


– Zakoračili smo u posljednje dane studenog, ulice i javni prostori već poprimaju blagdanski ugođaj, a svi već s nestrpljenjem iščekuju početak Adventa. Gradina će u svom prepoznatljivom ruhu ponovno zasjati od 3. prosinca, a svečani trenutak paljenja čak dvanaest kilometara lampica održat će se točno u 18 sati, ističu organizatori.


Na Gradini se, osim ukrašavanja s više od 120 tisuća lampica, postavlja i nova svjetlosna instalacija visine više od pet metara, koja će dominirati unutrašnjim dijelom. Ovogodišnje izdanje Adventa na Gradini, koji se održava u sklopu manifestacije Rijeka Advent, krasit će impozantna božićna kuglica na samom ulazu, unikatne božićne jaslice koje se kriju u spilji i jedinstvene svjetlosne dekoracije, uz mnoštvo glazbenog programa. “Pripreme za najčarobniji Advent još su uvijek u tijeku, a vrijedne ruke djelatnika svakodnevno pripremaju svaki kutak kaštela kako bi posjetitelji tijekom zimskih mjeseci uživali u magičnom ruhu Trsatske gradine. Oni koji su barem jednom posjetili Gradinu znaju da je zalazak sunca ondje čaroban, a kada se sunce sakrije i božićna dekoracija zablista u svom sjaju, večernji sati rezervirani su za opuštanje uz kuhano vino, ukusne zimske zalogaje te glazbu”, poručuju organizatori.