Predstavljanje sveučilišta

Sajam stipendija u srijedu ponovo online

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Institut za razvoj obrazovanja organizira 17. sajam visokog obrazovanja i stipendija kojemu je, putem web stranice Instituta (www.iro.hr), moguće pristupiti u srijedu, od 10 do 16 satiInstitut za razvoj obrazovanja organizira 17. sajam visokog obrazovanja i stipendija koji se ponovo odvija online.


Sajmu će biti moguće pristupiti u srijedu, 13. listopada, od 10 do 16 sati putem web stranice Instituta (www.iro.hr), a uz unaprijed ispunjenu prijavnicu posjetitelji mogu razgledati Sajam potpuno besplatno.


Posjetitelji Sajma moći će posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, udruga, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse.
Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je popratni program, a jedna od tema bit će i financijska pismenost.


Agencija za mobilnost i programe EU-a predstavit će prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo), dok će Grad Zadar predstaviti svoju aplikaciju za stipendije, e-Stipendije Grada Zadra, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja.


Sveučilište u Rijeci će predstaviti svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima, dok će Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstaviti svoju ponudu stipendija.


Bit će održana i radionica »Kako do studija u inozemstvu«, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL testu, a EducationUSA centar iz Hrvatske će predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4.000 visokih učilišta u SAD-u.


Bit će održano i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji.


Na Sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugdje.


Cilj je sajma zainteresiranim posjetiteljima omogućiti da uspješno upišu studij, onima koji studiraju da što uspješnije studiraju zahvaljujući financijskoj potpori ili korisnoj stručnoj praksi te svima koji završavaju studij da budu što uspješniji u prelasku na tržište rada.


Sajam visokog obrazovanja i stipendija je neprofitni sajam koji Institut organizira kako bi omogućio učenicima i studentima da realiziraju svoje obrazovne potencijale.