Poslovna suradnja

Obrtnicima osigurani posebni uvjeti studiranja na riječkom Veleučilištu

Sanja Gašpert

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Cilj ovog sporazuma je ostvarivanje međusobne suradnje u svrhu promocije studijskih programa koji se izvode na Veleučilištu u RijeciU zgradi Veleučilišta u Rijeci potpisan je sporazum o poslovnoj suradnji između Veleučilišta i Udruženja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje, a sporazum su potpisali predsjednica Udruženja Jasminka Blečić i dekan Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Saša Hirnig.


Kako je tom prigodom istaknuto, cilj ovog sporazuma je ostvarivanje međusobne suradnje u svrhu promocije studijskih programa koji se izvode na Veleučilištu u Rijeci – preddiplomski stručni studiji Vinarstvo, Mediteranska poljoprivreda, Održivi agroturizam, Promet (Cestovni i Željeznički promet), Sigurnost na radu, Telematika, Informatika, Poduzetništvo, kao i specijalistički diplomski stručni studiji Promet, Sigurnost na radu, Vinarstvo, Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima i Poduzetništvo, ali i na svim budućim programima i programima cjeloživotnog obrazovanja.


– Ovaj sporazum omogućuje i osigurava posebne uvjete studiranja na Veleučilištu u Rijeci za članove Udruženja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje, kao i članove njihove uže obitelji i zaposlenike, točnije određuje visinu i način plaćanja školarina za potrebe Udruženja, odnosno njegovog projekta Zajedničke nabave za članove Udruženja.
Ukoliko upisuju neki od studija ili programa koji se izvodi ili će se izvoditi na Veleučilištu u Rijeci u statusu izvanrednog studenta, svi obrtnici članovi Udruženja, članovi njihovih obitelji i zaposlenici ostvaruju popuste na upise i školarine, kazao je dekan Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Saša Hirnig, dodajući kako je stručni studij Veleučilišta usmjeren prema gospodarstvu i praksi, kao i suradnji s obrtnicima, a Veleučilište je otvoreno i za druge oblike suradnje, poput raznih vrsta edukacija, što sve, kazao je, vodi uspješnijem gospodarstvu.


Predsjednica Udruženja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje Jasminka Blečić izrazila je nadu kako će članovi Udruženja vidjeti interes u ovakvom obliku suradnje s riječkim Veleučilištem, s povoljnijim uvjetima školovanja za njih, ali i članove njihovih obitelji i zaposlenike.