Natjecanje

Hrvatski učenici osvojili broncu na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Najveći uspjeh ostvario je učenik trećeg razreda Fran Miletić koji je na ovom uglednom međunarodnom natjecanju osvojio brončanu medaljuNa upravo završenoj 53. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, kojoj je ove godine Japan bio zemlja domaćin, Hrvatsku je uspješno predstavljalo četvero učenika zagrebačke XV. gimnazije, osvojivši brončanu medalju i pohvalnicu.


Najveći uspjeh ostvario je učenik trećeg razreda Fran Miletić koji je na ovom uglednom međunarodnom natjecanju osvojio brončanu medalju.


Maturantica Olga Jerković Perić nagrađena je pohvalnicom, a na natjecanju su uspješno sudjelovali Marko Preočanin i Jasmin Jašarević, maturant, odnosno, učenik trećeg razreda XV. gimnazije Zagreb.
Osim u okviru redovite i dodatne nastave kemije u svojoj školi, hrvatski su se učenici za ovo natjecanje pripremali i kroz dodatne pripreme koje je provodila skupina sveučilišnih nastavnika, znanstvenika i studenata okupljena oko Hrvatskoga kemijskog društva.


Na ovogodišnjoj Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, koja je zbog epidemioloških razloga već druge godine zaredom održana na daljinu, sudjelovalo je 312 učenika iz 85 država, a natjecanje je trajalo od 25. srpnja do 2. kolovoza.