Message Reactions

Viber uskoro uvodi novu funkciju. Evo kako će se moći koristiti

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Povodom obilježavanja Svjetskog dana emojija, 17. srpnja, Viber je korisnike iz raznih zemalja pozvao da glasaju za svoj najdraži emoji.



Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za sigurnu i besplatnu komunikaciju, najavila je predstavljanje nove opcije, Message Reactiona, koji će Communityje i samo “likeanje” podići na višu razinu. Kako korištenje instant messaginga u svijetu raste, Viber neprekidno širi paletu opcija kojima svojim korisnicima omogućuje nove zabavne načine na koje se mogu izraziti putem poruka.


Povodom obilježavanja Svjetskog dana emojija, 17. srpnja, Viber je korisnike iz raznih zemalja pozvao da glasaju za svoj najdraži emoji. Imali su priliku birati između 5 različitih emojija – srce, LOL, šok, tuga ili ljutnja. Hrvatski korisnici najdražim su proglasili ljubičasto srce emoji.


Svoj glas u Viberovoj anketi na Viber Hrvatska communityju dalo je više od 5.000 ljudi, a 51 posto njih glasalo je za emoji srca. Svi spomenuti emojiji uskoro će se moći koristiti kao reakcije na poruke u svakom Viber Communityju, na iOS i Android uređajima.




Kako bi koristili reakcije, korisnici će morati dugo kliknuti na već poznatu ikonu srca kraj bilo koje poruke, nakon čega će im se prikazati ponuđeni emojiji za like, LOL, šok, tugu i ljutnju. Širok raspon emocija korisnicima daje priliku savršeno odreagirati na razne poruke, fotografije, videa ili bilo koji oblik sadržaja iz Communityja koji prate.


Komunikacija je dvosmjerna igra i ljudima je jako bitno moći vidjeti što njihovi prijatelji misle o njihovim porukama. Koliko je bilo kojih reakcija moći će vidjeti tako da dugo kliknu na poruku i odaberu “Info”.


“U Viberu nam je izrazito bitno našim korisnicima pružiti mnoštvo načina na koje se mogu precizno izraziti u komunikaciji s drugima. Mogućnost ostavljanja ‘likea’ na poruku jednostavno nije dovoljno dobro obuhvaćala širok raspon emocija koje ljudi imaju dok čitaju. Morali smo im ponuditi nešto više.


Opcija Message Reactions sada im pruža priliku reagirati na način na koji to žele,” izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.