Novi trend

Whatsapp predstavio mogućnost direktne kupovine i plaćanja iz chata, uskoro će se moći kupovati i preko Instagrama

P. N.

Foto: Youtube

Foto: YoutubeDobra vijest za šopingholičare stiže iz Whatsappa, uz Viber najpopularnije mobilne aplikacije za komuniciranje besplatnim porukama i pozivima.


WhatsApp je predstavio novu značajku koja omogućuje kupovinu izravno u porukama. Prema Makeuseof.com, uskoro će korisnici Whatsappa  moći pregledavati popise proizvoda, naručivati ih i plaćati u WhatsApp chatovima. Ova je priča povezana s WhatsApp Business besplatnom aplikacijom pomoću koje poslovni subjekti mogu izraditi katalog da bi predstavili svoje proizvode i usluge. Nakon toga se povezuju s klijentima pomoću alata za automatizaciju, sortiranje i brzo odgovaranje na poruke.


Dosad je bilo moguće preko chata samo pogledati ponudu, ali nije se moglo i direktno platiti. U kratkom videu ispod prikazano je kako bi kupovina preko Whatsappa mogla biti prilično korisna i jednostavna stvar.
Vlasnik Whatsappa Facebook je već uveo namjenski odjeljak za kupnju na toj stranici, pa ne čudi da internetski gigant ne nudi nešto slično i na Whatsappu. Olakšavanje kupnje preko društvenih mreža poprima oblike trenda, pogotovo ako znamo da će mogućnost direktne kupovine uskoro biti dostupna i preko Instagrama,  još jedne megapopularne društvene mreže u vlasništvu Facebooka. Preciznije,  preko Instagrama će to biti moguće kroz njihovu novu značajku Reels za snimanje i objavljivanje kratkih video poruka. Kao što je dosad bilo moguće kroz kratke klipove objaviti neformalne stvari, uskoro će se osim zabave ta značajka moći koristiti i  za predstavljanje proizvoda s mogućnošću da drugi korisnici mogu platiti proizvod direktno iz Reelsa.