Auto-industrija

Tesla stiže u Europu zbog visoko kvalitetnog inženjerstva: Musk otkrio lokaciju nove tvornice

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Nadaju se da će jednog dana proizvoditi milijun vozila godišnje.Teslin izvršni direktor Elon Musk, kaže da će nova tvornica biti smještena u Njemačkoj kraj Berlina. Europska tvornica će ujedno biti i Teslina četvrta tvornica nakon one u Nevadi, Kaliforniji, New Yorku i Kini. Muska kaže da je dio Tesline odluke da dođe u Njemačku, njemačka povijest visoko kvalitetnog inženjerstva u auto-industriji, prenosi Business Insider.


Tesla će u Berlinu imati i inženjersku i dizajnersku tvornicu, objavio je Musk na Twitteru uz natpis: “GIGA BERLIN”.


U listopadu, Tesla je kazala da očekuju izraditi Model 3 sedan i nadolazeći Model Y SUV u europskoj tvornici gdje će produkcija započeti 2021. godine. Kompanija kaže da će buduće tvornice raditi i vozila i baterije.
Kompanije je u šangajskoj tvornici započela s testiranjem produkcije i očekuje da će započeti s izradom vozila za korisnike do kraja ove godine. Izgradnja tvornica izvan SAD-a je dio Teslina plana da izraste u proizvođača automobila za masovno tržište. Učinit će to Teslinom sposobnošću produkcije i smanjenjem cijene poštarine međunarodnim kupcima.


Kažu i da njihova kalifornijska tvornica godišnje proizvede 440 tisuća vozila, ali nadaju se da će ta brojka jednog dana iznositi milijun.