Firevase

Tehnološki div ima novi proizvod: u jednom trenutku vaza, u drugom aparat za gašenje požara

Portal Novilist.hr

FOTO/9Gag Screenshot

FOTO/9Gag Screenshot

Samsung je novom idejom predstavio lijepu dekoraciju, ali i aparat koji bi svatko trebao imati u vlastitom domu. Tehnološki div Samsung je najpoznatiji po proizvodnji mobilnih uređaja, televizija i kompjutera, ali njihovo novo tehnološko čudo je zaista nešto posebno.


Kompanija je lansirala proizvod koji služi za gašenje požara. Možda ne bi bila neka novost, da se ne radi o vazi s cvijećem. U jednom ju trenutku možete koristiti kao ukras na stolu, a u slučaju požara ju možete jednostavno baciti u vatru i tako ju ugasiti, prenosi portal Digital Trends.


Aparat za gašenje izgleda kao obična dekorativna vaza. Sastavljena je od natrijevog karbonata, kemijske tvorevine koja služi za gašenje manjih požara. U slučaju da dođe do požara, jedino što morate je baciti vazu koja će se slomiti, te osloboditi kemijski sastav, doznajemo s Digital Trendsa.
Proizvod se naziva „Firevase“ i izrađena je pod Samsungovim brendom „Fire and Marine Insurance“. Dizajnirana je da podigne svijest o važnosti aparata za gašenje požara.


Do sada je distribuirana više od 100 tisuća puta diljem Južne Koreje. Zbog dobre reklame i odaziva, Samsung planira proizvesti još 200 tisuća ovakvih vaza.