Dominacija Facebooka

Što se najviše “skidalo” i gdje se najviše trošilo? Objavljeno koje su najpopularnije aplikacije desetljeća

P. N.

Gigant među društvenim mrežama drži četiri od pet "najskidanijih" aplikacija.Facebook je aplikacija koju su korisnici najviše “skidali” u ovom desetljeću, prema izvješću istraživačke firme “App Annie”, prenosi MSN.


Gigant među društvenim mrežama drži četiri od pet “najskidanijih” aplikacija, uključujući Messenger, Whats App, i Instagram.


Pet na ljestvici je Snapchat koji je 2013. godine odbio ponudu Facebooka tešku 3 milijarde dolara.
Ostale popularne aplikacije su Skype, TikTok, UC Browser, YouTube i Twitter.


“Komunikacija i društvene mreže su omiljene kod korisnika, računajući da ih je sedam od deset na ljestvici u ovom desetljeću”, piše  Adithya Venkatraman iz firme “App Annie” na blogu. 


Firma je napravila i popis aplikacija u kojima su korisnici potrošili najviše novca. Na prvom je mjestu Netflix. Drugi po redu je Tinder koji korisnicima prodaje “premium” pretplate za 9.99 dolara mjesečno.


Pretplata korisnicima daje mogućnost da ponište prethodna “listanja” te da “pojačaju” vlastite profile u dnevnim popisima ostalih korisnika aplikacije. Za korisnike starije od trideset godina, Tinder Plus pretplata stoji 19.99 dolara umjesto spomenutih 9.99. Kompanija nudi i popust za “države u razvoju” od 2.99 dolara.


Ostale aplikacije na kojima korisnici poprilično troše su Pandora, Spotify i HBO Now.


U svijetu igrica za mobitele, Candy Crush i Pokemon Go su bile vrlo popularne u medijima i na društvenim mrežama. No, nisu se mogle mjeriti s igricom  Subway Surfers koja je prva na ljestvici “najskidanijih” igrica desetljeća. 


Najviše se trošilo u Clash of Clans, popularnoj online strateškoj igrici koja je prvi put objavljena 2012. godine. Korisnici u ovoj igrici mogu koristiti četiri odvojene valute, a svaka se kupuje pravim novcem.