The Harvester

Rješenje za ljubitelje vrta koji nemaju okućnicu: Tehnološki gigant planira lansirati uređaj za “kuhinjski vrt”

P. N.

FOTO/Ilustracija, Neepix

FOTO/Ilustracija, Neepix

Uređaj može kontrolirati vlažnost, svijetlo i temperaturu.Južnokorejski gigant za kućanske uređaje LG planira “kuhinjskom vrtu” dati sasvim novo značenje. Gadgets Now prenosi da će svi oni koji nemaju okućnicu, u vlastitoj kuhinji moći uzgojiti prekrasne zelene vrtove.


Njihov bi se novi uređaj za “unutarnje vrtlarstvo” trebao zvati “LG Harvester”, a vjeruje se da će biti predstavljen na tehnološkoj konvenciji CES, iduće godine. Uređaj je vertikalne strukture i može kontrolirati vlažnost, svijetlo i temperaturu na način da stvori optimalne uvjete za rast različitih vrsta biljaka.


“The Harvester” bi, zahvaljujući svojim fleskibilnim modulima, mogao čak i oponašati promjene u temperaturi koje se događaju vani u određeno doba dana. Uređaj će imati i LED svijetla, cirkulaciju zraka i sustav za navodnjavanje.
Ovaj “kuhinjski vrt” će svoj posao odraditi s jednim paketom sjemenki, a korisnici mogu kontrolirati uređaj čak i dok nisu u kući. 


Uređaju se mogu prilagoditi dvadeset i četiri paketa sjemenki, a Gadgets Now prenosi da bi prvi paketi trebali sadržavati dvadeset različitih biljaka. Spominju se tako bosiljak, zelena salata i cikorija. Uz sjemenke, paketi će sadržavati treset i gnojivo koji bi ubrzali proces uzgoja.


Unutarnje vertikalno vrtlarstvo počelo je uzimati maha u urbanim područjima, a mijenja i način na koji gradski vrtlari opskrbljuju svoje povrćke. 


Prema informacijama, LG-ijev “Harvester” je poprilično masivnih dimenzija i zauzimat će mnoštvo prostora.