Ima i funkcionalnu tipkovnicu

POVRATAK U PROŠLOST Vratio se Commodore 64 u svojoj punoj veličini

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

The C64 je krenuo u prodaju tijekom ovoga mjeseca, a cijena mu je oko 120 eura (900 kuna)Jedno od najpopularnijih računala osamdesetih godina, Commodore 64, doživio je reinkarnaciju početkom ovoga mjeseca te će se zasigurno svi zaljubljenici u retro stvari oduševiti ovim povratkom u prošlost.


Već početkom 2018. godine Retro Games Ltd. objavio je projekt reinkarnacije ovog računala, ali su se obožavatelji tehnologije razočarali jer je bila riječ o igraćoj konzoli te je tipkovnica došla u mini izdanju, tek kao ukras. 


Zbog toga su iz tvrtke najavili novu inačicu – u punoj veličini s potpuno funkcionalnom tipkovnicom, piše FunStockRetro. 

The C64 je krenuo u prodaju tijekom ovoga mjeseca, a cijena mu je oko 120 eura (900 kuna). Konzola dolazi s potpuno funkcionalnom tipkovnicom u normalnoj veličini i novim “joystickom”, a sadržaj se čak može emitirati i na TV-u preko HDMI-ja. 


Možete uključiti klasični način konzole ako želite pravo retro iskustvo ili “Carousel” način s kojim ćete imati grafički ugodniji doživljaj te 64 igre – Boulder Dash, Bonder, Deflektor, Destroyer,… 


Kupci ove konzole moći će učitavati vlastite programe, a uključuje i kompatibilnost s više diskova.