Mobitel budućnosti

Posljednji krik tehnologije iz Googlea: Izbacili svoj super pametni Pixel 4 s nevjerojatnim mogućnostima i paprenom cijenom

P. N.

FOTO/YouTube screenshot

FOTO/YouTube screenshot

Kamera je također jedan od hitova jer korisnicima nudi mogućnost da imaju fotku "kao iz studija, bez studija". Google je i službeno otkrio mobitel Pixel 4 u New Yorku prenosi LADBible. Isti sadrži radare pomoću kojih korisnici mogu kontrolirati svoje uređaje pokretima ruku. Ovaj super pametni je mnogima zapeo za oko upravo zbog svoje “motion sense” mogućnosti.


Jednostavnim pokretom ruke, korisnici će moći preskočiti pjesme, ugasiti alarm i utišati telefonske pozive. Možda se na prvu ne vidi velika prednost mogućnosti, ali korisnici Pixela 4 će se zasigurno pitati kako su do sada živjeli bez nje. Primjerice, promjena pjesme dok vježbate na traci ili odbacivanje poziva dok su vam ruke prljave, više neće biti problematična.  


Mobitel možete otključati i pomoću lica – mobitel je spreman na otključavanje čim mu se približite. Govoreći na predstavljanju, Sabrina Ellis, direktorica proizvodnje za Google, je izjavila: “Pixel 4 ima najbrže sigurno otključavanje licem između smartphonea jer proces počinje prije nego uopće podignete telefon. Senzor pokreta priprema kameru kada uzimate Pixel 4 tako da ne morate tipkati po ekranu”, prenosi LADBible.
Kamera je također jedan od hitova jer korisnicima nudi mogućnost da imaju fotku “kao iz studija, bez studija”. “Noćni pogled” omogućava hvatanje nevjerojatno detaljnih fotografija u mraku bez bljeskalice. 


Leća druge kamere će amaterske fotografe fokusirati na subjekt ili objekt fotke, a “pozadina će se pretvoriti u umjetničke obrise”. Druga leća i “super res zoom” dozvoljava vlasnicima Pixela 4 odlično približavanje objektu fotografiranja, bez da se izgubi kvaliteta fotke.


Uz OLED display jednak onome kakav ima Appleov iPhone X i iPhone 11 i Qualcommov Snapdragon 855 procesor, stiže i 64 odnosno 128 GB za pohranu i 6 GB RAM-a. 


Pixel 4 stiže u crnoj, bijeloj i narančastoj boji, a može se naručiti po cijeni od 699 funti (5942.94 kuna), a Pixel 4 XL (veća verzija) po cijeni od 829 funti, odnosno za 7048.21 kunu. Trenutno se zaprimaju pred-narudžbe, a slanje paketa kreće 28. ovog mjeseca.