Prijevara

Perryjev X račun na meti hakera. Lopovi pokušali doći do donacija za zakladu preminulog glumca

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Nakon njegove smrti osnovana je zaklada koja nosi njegovo ime i pomaže svima koji se bore s ovisnošćuRačun X nedavno preminulog američkog glumca Matthewa Perryja navodno se našao na meti hakera.


Čini se da je meta hakerskog napada bila zaklada, koja je osnovana u čast zvijezde ‘Prijatelja’, preminule u listopadu u dobi od 54 godine, jer je poveznica za donacije, istaknuta na vrhu stranice te društvene mreže preusmjeravala donatore na lažnu stranicu koja prikuplja donacije putem kriptovalute.


Instagram post Zaklade Matthew Perry je objavio: “Dobili smo obavijest da je Matthewova službena X stranica hakirana i da usmjerava korisnike na lažnu stranicu koja prikuplja donacije putem kriptovalute.”
“Molimo vas da ne donirate preko ove stranice i da ne dijelite lažne objave na društvenim mrežama. Jedina internetska stranica povezana sa Zakladom je MatthewPerryFoundation.org, što znači da donacije primamo samo preko nje”, stoji u objavi.


“Ovo je jedini službeni Instagram račun Zaklade Matthew Perry i samo mi objavljujemo službene informacije Zaklade. Stoga vas molimo da prijavite sve lažne račune i ne šaljete donacije putem bilo kojeg kanala osim MatthewPerryFoundation.org. #MatthewPerry”, upozoreno je.


U prosincu je Perryjeva smrt proglašena nesretnim slučajem zbog “akutnog učinka konzumiranja ketamina”. Glumac, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u hit američkoj komediji Prijatelji, pronađen je mrtav u svome stanu 28. listopada.


Perry je otvoreno govorio o svojoj borbi sa zloupotrebom štetnih supstancija i o svojoj ovisnosti te je osnovao ustanovu za pomoć osobama sa sličnim problemima.


Nakon njegove smrti osnovana je zaklada koja nosi njegovo ime i pomaže svima koji se bore s ovisnošću.