Netflix Party

Olakšajte si izolaciju: Evo kako zajedno s prijateljima možete pogledati omiljeni film i seriju

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Zbog pandemije koronavirusa preporučen je ostanak u kućama, a ako vam teško pada izolacija, besplatna ekstenzija Google Chroma nazvana "Netflix party" stiže vam u pomoć. Trenutno nismo u mogućnosti družiti se s obiteljima i prijatelja ili otići u kino, kao što smo bili do prije tek nekoliko tjedana. Zbog pandemije koronavirusa preporučen je ostanak u kućama, a ako vam teško pada izolacija, besplatna ekstenzija Google Chroma nazvana “Netflix party” stiže vam u pomoć. 


MSN prenosi da značajka omogućuje zajedničkog gledanje filmova i serija s vašim prijateljima, dok je svatko od vas u sigurnosti vlastitoga doma. Omogućuje i svakome tko je pozvan u grupu da zaustavi, pokrene ili premota sadržaj, tako da ste uvijek u istome okviru.


Sa strane se nalazi i prozor gdje možete raspravljati o onome što trenutno gledate, baš kao što bi raspravljali i uživo. 


Da bi sve funkcioniralo, svatko kome pošaljete pozivnicu mora imati pristup Netflixu. Ako nemaju vlastiti račun, streaming platforma nudi mjeseca dana besplatnog gledanja za nove korisnike. 
Prvo je potrebno posjetiti netflixparty.com na Google Chrome i kliknuti “Get Netflix Party for free”. Nakon toga ćete biti preusmjereni na Google Chromovu web trgovinu gdje ćete moći skinuti ekstenziju i zatim odabrati “Add to Chrome”.


Pojavit će se pop-up prozor u kojem odabirete opciju “Add Extension”, a zatim ćete na traci oznaka vidjeti ikonu “NP”.Nakon što ste sve instalirali, otvorite novi prozor u Chromeu i prijavite se na Netflix, odaberite seriju ili film koju želite gledati i otvorite sadržaj.


Pojavit će vam se ikona “NP” koja će promijeniti boju iz sive u crvenu. Kliknite ikonu i odaberite “Start the party”. Ovime postajete domaćin pa birate opciju da budete jedini korisnik koji može pauzirati i pokretati sadržaj ili odabirete da svaki korisnik koji gleda s vama, ima tu mogućnost.


ow that you’ve got the extension downloaded, you can begin watching shows and movies with your friends and family. Here’s how to get started.


Kopirajte URL iz gornjeg pop-up prozora i pošaljite svima s kojima želite gledati filim ili seriju. Nakon toga će vam se pojaviti chat soba s desne strane ekrana gdje ćete moći vidjeti ako se netko pridružio vašem partyju.


Nakon toga možete zajedno s vašim prijateljima, uživati u odabranom sadržaju i komentirati radnju sa sigurne udaljenosti.