AirPods Pro

Nove značajke popularnih Appleovih slušalica: Pozdravite se s napornim zvukovima iz okruženja

P. N.

FOTO/Wikimmedia

FOTO/Wikimmedia

Korištenjem dvaju mikrofona i naprednog softvera AirPods Pro će aktivno eliminirati buku iz okruženja.Apple je predstavio novu verziju njihovih bežićnih AirPods slušalica koje stižu s dodatnom tehnologijom isključivanja buke, prenosi LADBible. To znači da će korisnici slušalica moći šetati i slušati glazbu bez naporne pozadinske buke. Nove slušalice stižu s još nekim dodatnim značajkama i zbog toga – većom cijenom, pa će tako stajati stotinjak dolara više od dosadašnjih. 


AirPods su u prodaju krenule 2016. godine i od tada su poboljšale mnoge značajke, uključujući i mogućnost bežičćnog punjenja. Ova najnovija mogućnosti biti će od velike koristi korisnicima koji ove slušalice koriste putujući vlakom, avionom ili javnim gradskim prijevozom. 


Appleov potpredsjednik globalnog marketinga, Phil Schiller kaže: “Mislim da će kupci voljeti novi dodatak u AirPods obitelji”.


Bug prenosi da je vanjski izgled slušalica potpuno izmijenjen te da dolaze s tri veličine silikonskih umetaka koji ih čvrsto smještaju unutar uha, no ugrađen je poseban sustav “ventilacije” koji izjednačava pritiske s jedne i druge strane slušalica kako bi nošenje bilo ugodnije.
Korištenjem dvaju mikrofona i naprednog softvera AirPods Pro će aktivno eliminirati buku iz okruženja i prilagođavati svoj rad korisniku. Prvi mikrofon smješten je izvana i služi za detektiranje, te posljedično aktivno eliminiranje, zvukova koji dolaze iz okruženja. Drugi je smješten unutar uha kako bi “hvatao” preostalu buku koja je prošla prvu barijeru, te omogućio i njezino umanjenje. Sustav prilagođava signale vanjskoj buci 200 puta u sekundi, doznajemo s Bug-a.


Dodaju i da je korištena tehnologija  Adaptive EQ koja ima zadatak prilagoditi srednje i duboke tonove obliku uha korisnika i tako dodatno poboljšati iskustvo slušanja, bilo glazbe bilo telefonskih razgovora. Tu je i način rada Transparency Mode koji će omogućiti samo djelomično eliminiranje buke, dok će glavnina zvukova iz okoline ipak biti čujna – što će biti vrlo korisno, primjerice, u kretanju po cesti.