Loš "update"

Microsoftova najnovija ažuriranja Windowsa 10 mogu izazvati gadne probleme. Izbjegnite ih pomoću nekoliko jednostavnih koraka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Korisnici su iskusili pokazivanje fatalne greške, odnosno „plavog ekrana“, neuspješne instalacije, probleme s File Explorerom, naredbama za printanje…Dok razni cyber kriminalci prijete, mrežom kruže razni virusi, računalo je bitno održavati sigurnim. I u Microsoftu to znaju pa se brinu Windows 10 držati sigurnim, ali po reakcijama korisnika, čini se da se nisu proslavili najnovijim ažuriranjem.


Mnogi korisnici na Microsoftovim forumima za podršku nazivaju najnovije izdanje ispravaka i dodataka od 13. listopad katastrofom iz opravdanih razloga: nekima od njih dolazi do situacije pokazivanja fatalne greške, odnosno „plavog ekrana“, neuspješne instalacije, probleme s File Explorerom, naredbama za printanje.


Za one koji su iskusili te probleme postoji rješenje i ono se mora napraviti u roku od 10 dana od instaliranja ispravaka pod nazivom KB4579311 i KB4577671, nakon čega povratka na staro nema.
Prije procesa dobro je važne dokumente kopirati na eksternu memoriju za slučaj da nešto krene po zlu. Komando.com preporučuje slijedeću proceduru kako bi izbjegli probleme s najnovijim updateovima Windowsa 10:


  1. Kliknuti na Start Menu pa na Settings ikonu
  2. Pritisnuti Start i odabrati Settings
  3. Kliknuti na Update & Security, pa onda Recovery na lijevoj strani.
  4. Prikazat će se Go back to the previous version of Windows 10 nakon čega treba kliknuti na Get started i čekati da se pojave upute.
  5. Pratite instrukcije na ekranu i za nekoliko minuta vratit ćete Windowse u prijašnje izdanje

Kad se povratak kompletira treba ponovno otvoriti Update & Security i kliknitu na Pause Updates for 7 days kako bi se spriječilo da PC automatski ponovno instalira nadogradnju. Ovu radnju je nužno ponavljati svaki tjedan dok Microsoft ne izbaci nova ažuriranja.