Hakerski napad

Kupovali ste online preko hrvatske podružnice ove online trgovine? Moguće je da hakeri imaju podatke o vašem računu

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

Hakeri su postavili maliciozni kod hrvatske verzije Intersporta, ali i onih u Srbiji, BIH, Crnoj Gori i SlovenijiNa meti hakerskih napada mogli bi se naći svi oni koji su nedavno kupovali preko interneta u hrvatskioj podružnici Intersporta. Vijest je objavio poznati tehnološki portal ZDnet, a prenosi ju Dnevnik.hr


Prema informacijama sigurnosnih stručnjaka iz ESET-a, hakeri su na njihove stranice uspjeli ubaciti i sakriti maliciozni kod koji prikuplja i snima podatke o bankovnim karticama korisnika prilikom njihova upisivanja. Ne treba niti napominjati, piše Dnevnik.hr, koliko je to opasno i što to može značiti za korisnike ako su svi podaci s njihovih kartica završili u rukama kriminalaca koji ih sada mogu iskorištavati za nove kupovine na internetu ili ih dalje prodati na crnom tržištu.


Hakeri su postavili maliciozni kod hrvatske verzije Intersporta, ali i onih u Srbiji, BIH, Crnoj Gori i Sloveniji. Prvi napad na stranicu zabilježen je krajem travnja, a zlonamjerni kod uklonjen je 3. svibnja, no već 14. svibnja stranica je ponovno hakirana. Nakon obavijesti o tom novom hakiranju, maliciozni kod uklonjen je već nakon nekoliko sati.
Intersport se još nije oglasio o napadima.