Pogled unaprijed

Huawei se unatoč svim “zabranama” okreće budućnosti: Istražuju 6G mrežu

Portal Novilist.hr

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljena od korištenja, Huawei je već počeo gledati na novu generaciju mobilnih mreža.5G mreža je bilo izvor nemira za Huawei. Američka vlada, zabrinuta da bi Huawei mogao ugraditi sigurnosni propust, vršila je pritisak na vlade širom svijeta da izbjegnu korištenje opreme kineskog giganta, prenosi MSN.


Iako je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljena od korištenja, Huawei je već počeo gledati na novu generaciju mobilnih mreža.


Kineska tvrtka istražuje 6G u svom istraživačkom i razvojnom centru u Ottawi, ali ne očekuju da će 6G postati stvarnost u bilo kojem smislu sve do 2030. godine. 
Huawei je u svibnju stavljen na crnu listu u SAD-u, zbog straha američke vlade da bi kineska vlada infrastrukturu Huaweija mogla koristiti za špijunažu. Huawei je više puta negirao tu optužbu.


Trumpova crna lista za tvrtku je značila blokadu korištenja američkih proizvoda, što uključuje i Googleov Android sustav.


Huawei je prošlog tjedna predstavio HarmonyOS, operativni sustav za pametne uređaje (poput pametnih televizora, sustava za zabavu…) za što kompanija kaže da se može koristiti i za napajanje mobitela ako SAD ponovno blokira korištenje Androida, prenosi MSN.