The Distancer 2M

Hrvatska inovacija osvojila financiranje rješenja problema socijalne distance u školama

Portal Novi list

Ilustracija / Foto Reuters

Ilustracija / Foto Reuters

Špiranovićeva inovacija je bedž koji daje zvučne signale kada se osobe previše približe i tako prekrše potrebnu socijalnu distancuProjekt SYNERGY dodijelio je vouchere za financiranje inovativih ideja koje rješavaju društvene probleme uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa.


Na poziv projekta SYNERGY javila se Osnovna škola Valpovo koja je tražila rješenje za problem povratka učenika u škole i ostvarivanja socijalne udaljenosti. Rješenje je ponudio inovator iz Osijeka Miroslav Špiranović.


Špiranovićeva inovacija je bedž koji daje zvučne signale kada se osobe previše približe i tako prekrše potrebnu socijalnu distancu.
Nazvao ga je The Distancer 2M. Za predloženo rješenje je dobio financiranje kroz voucher u vrijednosti 3.000 EUR, koji će iskoristiti za daljnji razvoj i zaštitu svoje inovacije.


“Projekt SYNERGY pomogao je pogurati moju ideju korak bliže realizaciji i zaštiti, te omogućio njenu razradu i testiranje. Ovakva nagrada mi potvrđuje da je ideja vrijedna daljnjeg ulaganja”, izjavio je Miroslav Špiranović.


Špiranović je ostvario financiranje prijavom svojeg projekta na natječaj Synergy platforme koja potiče suradnju i razvoj inovacija iz tri sektora visokih tehnologija: aditivna proizvodnja i 3D printanje, mikro i nanotehnološki procesi i materijali te industrija 4.0.


STEP RI poziva sve zainteresirane studente, doktorande, startupe, znanstvenike, istraživače, obrazovne institucije, organizacije i tvrtke da se priključe u nadolazeće pilot aktivnosti.


Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti na e-mail: [email protected] ili telefon 051 265 971.


Ne čekajte! Projekt SYNERGY koji potiče bolje povezivanje poduzeća, industrije, istraživačkih centara i kreatora politika u Središnjoj Europi te poticanje suradnje i sinergije među njima, ušao je u svoju završnicu i preostale pilot aktivnosti i modele financiranja inovacija putem vaučera završava 31.10.2020.