Brzo otkrivanje nevolja

DA SE NE PONOVI PROŠLO LJETO Bespilotne letjelice štite Dalmaciju od požara

Hina

foto ilustracija / Foto Reuters

foto ilustracija / Foto Reuters

Letjelice su razmještene na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, ali letit će i gdje god bude potreba za njimaZAGREB Oružane snage RH razmjestile su bespilotne letjelice koje će se koristiti na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te na drugim područjima radi brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane RH.


»Korištenje bespilotnih letjelica s ciljem brzog otkrivanja požara i nadzora požarišta novost je u protupožarnoj sezoni u kojoj su i ove godine Oružane snage RH ustrojile Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve tri grane OS RH: Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice«, stoji u priopćenju.


Letjelice su razmještene sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. i koristit će se tijekom trajanja Protupožarne sezone 2018. na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i na područjima u kojima bude iskazana potreba za njihovim korištenjem temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.