Šuškanja oko Applea

Apple podnio zahtjev za patentom: Nagađa se da bi njihov logo na uređajima mogao imati novu funkciju

P. N.

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Da će Appleov logo svijetliti na iPhoneu, tek je najnovija glasina. Budući iPhonei bi prema najnovijem Appleovom patentu mogli imati nježne dekoracije koje mijenjaju boju, na stražnjoj strani mobitela. Postoji mogućnosti i da sam Apple logo postane svijetlo za obavijesti. 


Prijavu patenta je uočio AppleInsider koji piše da je riječ o “elektroničkim uređajima s prilagodljivom dekoracijom”. To znači dodatne slojeve na mobitelu koje bi kontrolirao operativni sustav. U detaljima patenta se spominju i nadolazeće komunikacijske i kalendarske obavijesti koje bi mogle promijeniti izgled različitih dijelova maskice. Dekoracije bi mogle biti korištene i za davanje povratnih informacija od kamere.


U zahtjevu stoji da bi posljednja prijava mogla uključiti i logo, što upućuje na nekakvu vrstu dinamičnog Apple loga u narednim verzijama iPhonea. Doduše, riječ je o glasini koja je aktualna već nekoliko godina.


MSN piše da su svi usredotočeni na iPhone, a patent bi se mogao odnositi na primjerice MacBook ili ostale Appleove uređaje. Nekadašnji MacBookovi su imali logo koji je svijetlio, ali ta je mogućnost nestala do 2016. godine pojavom modela MacBook Pro. 
Da će Appleov logo svijetliti na iPhoneu, tek je najnovija glasina. Ipak se za sada radi samo o prijavi patenta kojeg tehnološke kompanije ispunjavaju na gotovo svakodnevnoj bazi, što ne mora značiti da će išta zaživjeti na proizvodu. 


Svejedno, nagađa se da je ovo jedan od načina na koji bi Apple mogao promijeniti buduće iPhone, uvođenjem svjetlećeg loga koji bi korisnika obavještavao o primjerice, nadolazećim pozivima.