CES 2021

IDEA KNOCKOUT 2020 Dobra ideja otvara vrata Las Vegasa

Vladimir Mrvoš

Foto Bug

Foto Bug

Pobjednik Bugovog natjecanja tehnoloških ideja osvaja hotelski smještaj i dvije povratne karte za Las Vegas, kao i izlagački štand na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologijaNakon velikog uspjeha prijašnjih šest Idea Knockouta i sjajnih nastupa pobjedničkih timova, startupa Iron Bull, Orqa, MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions i DivIT na CES-u, Bug je odlučio ove godine upriličiti sedmo izdanje najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja, uz identičnu nagradu.


Idea Knockout 2020 tako će se održati 30. rujna 2020. u prostoru HUB385 u Zagrebu uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, a timovi koji se prijave na natjecanje borit će se za hotelski smještaj (šest noćenja) i dvije povratne aviokarte za Las Vegas za vrijeme trajanja CES-a 2021 te plaćen izlagački štand na Eureka Parku, dijelu CES-a „rezerviranom“ isključivo za najbolje startupe na svijetu.


Prijave na Idea Knockout 2020


Da bi se prijavili na Idea Knockout 2020 ne morate nužno biti startup i ne morate nužno biti iz Hrvatske. Dovoljno je da ste tim koji ima originalnu tehnološku ideju, bilo da se radi o softveru, internetskom servisu ili uređaju i da za svoju ideju imate razvijen demo ili prototip.
Nije važno imate li tvrtku ili ne, jeste li kompanija ili startup ili samo studenti – važno je samo da ste pametni i da imate hrabrost i ambiciju za svjetski uspjeh. Prijava se obavlja putem web-stranice natječaja, www.ideaknockout.com, gdje su objavljeni i detaljni kriteriji.


Osim spomenute prve nagrade, timovi koji će nastupiti na Idea Knockoutu bit će u prilici osvajati i druge vrijedne nagrade, poput mobilnih uređaja i „slotova“ za nastup na Bug Future Showu 2021.


Nastup na CES-u 2021


Uz sve to, svi timovi koji nastupe na Idea Knockoutu 2020 dobit će i izlagački prostor tijekom samog natjecanja te zajamčenu medijsku promociju u svim Bugovim izdanjima (časopisi Bug i Mreža, portal Bug.hr, emisije Bug TV-a), a pobjednički tim detaljno će u tim medijima, kao i u izdanjima i emisijama medijskih pokrovitelja biti popraćen i tijekom nastupa na CES-u 2021.


I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja 30. rujna 2020. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za našu zemlju.


CES 2021 održat će se od 6. do 9. siječnja 2021. u Las Vegasu u SAD-u. Ukoliko se zbog eventualnog „drugog vala“ epidemije Covida-19 dogodi odgađanje CES-a 2021 i/ili obustava redovnog zračnog prometa u vrijeme održavanja CES-a 2021, pobjednicima Idea Knockouta 2020 nagrada će biti osigurana tijekom održavanja prvog sljedećeg izdanja CES-a koji će biti moguće posjetiti.


Video s najzanimljivijim trenucima prošlogodišnjeg izdanja Idea Knockouta pogledajte ovdje:Dojmove prošlogodišnjih pobjednika o putovanju u Ameriku te nastupima na Idea Knockoutu 2019 i CES-u 2020 pogledajte ovdje: