Poreč je dobio novo gastro ime koje vrijedi upamtiti: Fogo by Bekal

Postoje mjesta na kojima sve sjedne na pravo mjesto – pogled na more, miris soli u zraku i jelo koje iznenadi i oduševi. Upravo takvo mjesto otvorilo je svoja vrata na plaži Pical u Poreču.



Riječ je o restoranu Fogo by Bekal, novom gastro odredištu koje donosi svježinu i autentičnost na istarsku scenu. Iza ove priče stoje Tvrtko Šakota i Marko Turković, dvojac koji potpisuje zagrebački Bekal, restoran koji se odnedavno može pohvaliti preporukom Michelinova vodiča. U suradnji s Valamarom, njihova prepoznatljiva filozofija kuhanja stigla je i na more.



Ako mislite da znate što vas čeka, Fogo će vas razuvjeriti. Ovo nije još jedan grill restoran uz obalu. Iako ćete na dnevnoj karti pronaći i naizgled poznata jela, poput ćevapa koje kritičari već ističu kao jedne od najboljih u Hrvatskoj, svako od njih nosi autorski potpis i duboko poštovanje prema lokalnim namirnicama poput boškarina i tartufa. U Fogu se i ono što mislite da znate pretvara u novo iskustvo, jer ovdje je vatra više od načina pripreme – ona je sastojak. Vatra i dim koriste se kao precizan, sofisticiran alat koji oplemenjuje, a ne prekriva. Svakom jelu dodaju slojeve okusa, teksture i karakter koji ostaju u pamćenju. Ponekad se taj trag osjeti u šalši, ponekad u pestu od grilane blitve ili u nježnoj karameli od sirutke na janjetini. To je kuhinja u kojoj vatra nježno progovara i tamo gdje je ne biste ni naslutili.



Tijekom dana ovo je idealno mjesto za opušteni ručak uz more, dok večer donosi atmosferu savršenu za laganu večeru s jelima koja slave jednostavnost, sezonalnost i majstorstvo kuhanja na vatri. Sve je ovdje ležerno, ali s jasno prepoznatljivim autorskim potpisom.


Karta pića prati filozofiju kuhinje – s naglaskom na prirodna vina, ali i izborom klasičnih etiketa koje upotpunjuju doživljaj.


Fogo by Bekal tako postaje još jedan sjajan razlog zašto posjetiti Poreč ili mu se vratiti. Restoran je otvoren svaki dan od 10 do 23 sata, a rezervacije se primaju na broj 099 547 5632. Za one koji znaju prepoznati dobru priču i još bolju hranu – novo mjesto uz more čeka na vas.