Novi zamah elektrotehnike i računalstva: Što čeka vaše dijete ako upiše EIOŠ Rijeka?

NL Promo

Stručnjaci iz područja elektrotehnike i računalstva već godinama su vrlo traženi u Hrvatskoj. Ta praktična i zanimljiva zanimanja stječu se od srednje škole, a učenici imaju dva izbora nakon završetka - zapošljavanje ili nastavak obrazovanja. Kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada, zahvaljujući projektu „KaRijERA i JA” učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka stjecat će znanja iz smjerova koja se trenutno moderniziraju i primjenjivati ih na praktičnoj nastavi.

Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka je uz Strukovnu školu Gospić, Obrtničku i tehničku školu Ogulin, te Srednju školu Slunj partner na EU projektu „KaRijERA i JA“ Tehničke škole Karlovac. Projekt je dio uspostavljanja Regionalnog centra kompetentnosti Karlovac.


Kroz projekt, u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka opremaju se radionice za robotiku i umjetnu inteligenciju, radionica za obnovljive izvore energije i mikroupravljače, za CNC i ručnu obradu, autoelektriku, električne instalacije, automatiku i procesnu tehniku, radionica za elektroenergetiku i elektrostrojarstvo, laboratorij za elektroničke sklopove, zatim laboratorij za osnove elektrotehnike, 3D tehnologiju, digitalnu elektroniku, pneumatiku i hidrauliku te kabinet za informatiku.


U budućnosti će učenicima riječke Elektroindustrijske i obrtničke škole biti omogućeno pohađati praktičnu nastavu i u prostorijama RCK Tehničke škole Karlovac koje se opremaju modernim alatnim strojevima, robotima, pokretnim trakama i simulatorima. Tijekom školovanja otvaraju im se i mogućnosti za studijska putovanja, rad na projektima i posjeti proizvodnim pogonima, kako bi dobili potpun uvid u struku.


Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici KaRijERA i JA te na Tehnička škola Karlovac i EIOŠ Rijeka.


*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.