OSIGURAJTE SE NA VRIJEME

Na Jadranu je oko 100.000 raznih plovila – evo kako ploviti sigurno i bezbrižno

NL Promo

Tijekom ljetne sezone Jadranom prometuje veliki broj plovila, što povećava rizik od nezgoda na moru pa su obvezno osiguranje i kasko osiguranje plovila najbolji način kako se zaštititi i na moru

Jadran je svake godine sve popularnija destinacija za ljetovanje i zbog velikog broja turista, koji iz sezone u sezonu ruše rekorde posjećenosti, gužve vas ne čekaju samo na kopnu, već i na moru. Na to ukazuju i najnoviji podaci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prema kojima se na Jadranu trenutačno nalazi oko 100 tisuća različitih vrsta plovila registriranih u Hrvatskoj.


Za spokoj na pučini


Plovila svih veličina plove Jadranom i po otocima i dok ih dio lokalnog stanovništva uglavnom koristi za odlazak na ribarenje, mnogima su brodovi izvor prihoda kojima prevoze turiste na izletničke ture. Ako poslovica kaže “ploviti se mora”, iskusni će moreplovci naglasiti i da boravak na pučini mora proći sigurno, i za brod i za putnike. Špica sezone upravo je krenula i trajat će narednih nekoliko tjedana, pa je sad pravo vrijeme da osigurate svoje plovilo i bezbrižno plovite ostatak ljeta.


Vlasnici brodica i jahti za plovidbu Jadranom moraju osigurati svoje plovilo svake godine, baš kao i svoje osobno vozilo. Obvezno osiguranje pokriva odgovornost vlasnika, odnosno korisnika brodice ili jahte, za naknadu štete zbog smrti, ozljede tijela, narušenja zdravlja trećih osoba (plivača, ronilaca ili ljudi na kopnu…). Dovoljan razlog da odmah ugovorite osiguranje plovila je aktualna ponuda Croatia osiguranja, uz koju osiguranje plovila možete ugovoriti online i to uz 10 % popusta.Polica obveznog osiguranja plovila Croatia osiguranja pokriva zakonsku odgovornost vlasnika, odnosno korisnika plovila za štete nanesene trećim osobama (plivačima, roniocima i osobama na kopnu) uslijed tjelesne ozljede, narušenja zdravlja ili smrti. Zakonski propisana najniža osigurana svota iznosi 3.500.000,00 kuna po štetnom događaju.


Lakše prevladajte oštećenje ili gubitak


Osim obveznog osiguranja, kao vlasniku plovila na raspolaganju vam je i dobrovoljno osiguranje od nezgoda, kojom i osobu koja upravlja plovilom i putnike osiguravate od posljedica nesretnog slučaja.


Croatia osiguranje nudi i opciju kasko osiguranja, kao police osiguranja koja vlasnike štiti od financijskih posljedica zbog oštećenja ili gubitka plovila uzrokovanog pomorskom nezgodom, požarom, krađom, vremenskom nepogodom ili drugim osiguranim rizikom. Za sve takve situacije polica kasko Croatia osiguranja ima pokriće, a ugovorite li kasko osiguranje brodice ili jahte do 30. rujna 2022., ostvarujete komercijalni popust od 30 %.