„Vavek nova štorija“

Kastav vas poziva na tri najbolja dana u godini: evo što vas sve čeka na Beloj nedeji!

NL Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Od 30. rujna do 2. listopada, Kastav živi punim plućima od jutra do mraka!

„Vavek nova štorija“ oduševit će vas kao što to čini od 1.400 godine jer je trodnevni program složen s puno ljubavi i pažnje počevši od sajamske ponude, gastronomskih delicija, Festivala vina i zabave po svačijem guštu.


Kastav od 30. rujna do 2. listopada živi punim plućima od jutra do mraka. Lani smo imali 45.000 posjetitelja, a ove godine želimo novi rekord. Naši vinogradari i vinari imali su izazovnu godinu koja je rezultirala odličnom berbom i sjajnom mladom belicom.


Uz belicu kastavskih vinara, Udruženje Kvarner Wines na trgu Crekvina organizira Festival vina CrekVINA na kojem će se predstaviti sve članice Udruženja: OPG Ružić Zvoneća, Plovanić vina Kastav, Vinska kuća Pavlomir Novi Vinodolski i iz Vrbnika s otoka Krka PZ Vrbnik, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Vinarija Šipun i Vinarija Gospoja.


Na CrekVINI će se moći kušati i vina članova Udruge Belica, a kako bi pojačali eno iskustvo Kvarnera svoja će vina ponuditi Vina Kapić i Vina Rumac iz Matulja, Karleuša Wines Vin de Garage iz Rijeke i Vina Herman iz Kolavića, dok će za destilate, rakije i likere zadužena biti destilerija Suza iz Bregi.


Iz vinske regije Hrvatska Istra i Kvarner prisutni će biti Vinarija Boškinac, a iz Istre stiže IQ klaster s proizvodima koji nose oznaku Istarska kvaliteta i vinarije Bažon, Prskalo i Brčić. Vina iz ostalih krajeva hrvatske predstavit će MD Group distribucija vina, Mladenić vina i Kutjevo.
Neizostavni samanj


Na trgu Lokvina bit će pozornica s programima, predstave i radionice za djecu te bogata ugostiteljska ponuda.


Glavnina gastronomske ponude čeka vas Fortici, a u blizini će biti i glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači. Nabrojimo samo večernje koncerte: subota – Koktelsi i SuperCover Band&Daniel Beni, nedjelja – Gustafi i Grooversi i ponedjeljak – Mauro Staraj i Infinity Band Croatia.


Ne smijemo zaboraviti da će klinci uz predstave i radionice imati i lunapark na čak tri lokacije: Šporova jama, Sportska zona i trg Belveder.


Ono po čemu je Bela nedeja poznata je i sajam ili samanj koji će imati raznoliku i bogatu ponudu OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…


Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.


Dakle, tri dana i noći, dvije pozornice, odlični izvođači, ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, izložbe, radionice, lunapark, sajam…


Ili je dovoljno reći – Bela nedeja 2023!