Zanimljive teme

Poriluk u Rijeci nije samo biljka: Spiritovci emitirali 150. radio emisiju o kvalitetnom životu

Portal Novilist.hr

Denis Pilepić-Pille / Foto Marko Gracin

Denis Pilepić-Pille / Foto Marko GracinPoriluk je zdrava dvogodišnja zeljasta biljka, visoka do 85 centimetara. A Poriluk.com je zdrava i zanimljiva web stranica koju već nekoliko godina uređuje ekipica iz Udruge Spirit.


Dnevna doza pozitive, kako nazivaju stranicu, nudi razne savjete i tekstove koje bismo mogli nazvati uputama za kvalitetniji način življenja, vegetarijanske recepte, najave događanja za edukaciju i rad na sebi, s naglaskom na područje Kvarnera i otoka, te Gorskog kotara.


Na stranici je opis i popis prostora u kojima se dešavaju “alternativna” edukacije i radionice, a na te popise možete dodati i svoj prostor ili događanje ukoliko kontaktirate administratore.
Osim brojnih tekstova stranica sadrži i video odjeljak koji je sve veći, ali i vrlo slušanu arhivu radio emisija PORILUK koje se osim na stranici re-emitiraju i na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar sa kojima Spirit aktivno surađuje već godinama.


Trenutno je emitirana već 150. epizoda ove polusatne emisije, voditelja Denisa Pilepića-Pilleta, koji svaki put ugosti nekog zanimljivog gosta ili gošču s kojim se popriča o temama kao što su, da navedemo nekoliko obrađenih proteklih tjedana, prirodno roditeljstvo, novi zakon o konoplji i korist koju imamo od te biljke, legende i rituali o ekvinociju i soslticiju, razlika između travara i fitoterapeuta, iscjeljivanje vatrom i vodom, i brojne druge.


Kako smo naveli sve emisije, kojih je već prilično veliki broj, pohranjene su na web stranici Poriluk.com gdje ih možete uvijek iznova preslušati.