Studio 20A

VIDEO Nevena Rendeli o Women’s Weekendu: “Ovo će ostaviti trajni pečat u povijesti Rijeke”

Lucija Sučić

Nevena Rendeli Vejzović i Edi Prodan / Foto: V. KARUZA

Nevena Rendeli Vejzović i Edi Prodan / Foto: V. KARUZA

Uoči nadolazeće konferencije Women's Weekend koja će se ovog petka i subote održati u riječkom Exportdrvu, u našem Studiju 20a ugostili smo Nevenu Rendeli VejzovićUoči nadolazeće konferencije Women’s Weekend koja će se ovog petka i subote održati u riječkom Exportdrvu, u našem Studiju 20a ugostili smo organizatoricu Nevenu Rendeli Vejzović, koja je u ugodnom razgovoru sa Edijem Prodanom otkrila pokoji detalj o ovom značajnom događaju koji će bitno obogatiti manifestacijski životopis Grada koji teče.Inače, Nevena Rendeli Vejzović iza sebe ima dugogodišnju novinarsku karijeru koju je zamijenila sa direktorskom pozicijom u Prime Time komunikacijama, a razgovor je započeo osvrtom na glavne točke konferencije.
Women’s Weekend okuplja 80 značajnih žena iz različitih područja djelatnosti s ciljem međusobnog povezivanja, dijeljenja iskustava, ali i povećanja udjela u sferama ljudskog djelovanja. Riječima Rendeli Vejzović, “fokus je na svim dimenzijama društva i društvene sfere u kojima žene imaju što za reći i pokazati“.


“Ideja je pokazati žene koje su uspješne i koje mogu ispričati svoje iskustvo. Takvih ima itekako puno“, zaključila je, čime je ujedno i sumirala samu ideju konferencije.Rendeli Vejzović istaknula je i činjenicu da Women’s Weekend u pogledu publike, ali i tema, objeručke prihvaća kako žene tako i muškarce, “jer jedni bez drugih ne mogu funkcionirati”, te konferenciju vidi kao priliku za zajednički razgovor i raspravu o problemima te pronalaženju odgovora na mnoga goruća pitanja.


Sve u svemu, u petak i subotu na Women’s Weekendu očekuje nas nevjerojatno dinamičan raspored i pregršt kvalitetnih sadržaja, a kako nam je otkrila, ovakav grandiozni organizacijski pothvat nije bio najlakša stvar za izvesti. No unatoč svim preprekama, sve je spremno za event sezone.


U kontekstu konferecije, Rendeli Vejzović nadodala je da je odabir lokacije bio veoma važan s obzirom na sam regionalni karakter konferencije, a tu se Rijeka nametnula kao očit izbor i “grad kojem takvo nešto baš treba“, kazala je.


Women’s Weekend će bez dvojbe ostaviti trajni pečat u novoj povijesti Rijeke, a o važnosti same konferencije i prepoznavanja njenog značaja govori i činjenica da su karte u potpunosti rasprodane.


Na pitanje koje svih zanima – kako doći do karata?, Rendeli Vejzović kazala je da će svi oni koji još uvijek nisu ugrabili kartu ipak morati pričekati iduću godinu.


“Nismo se nadali tome. Nisam mislila da će prve godine biti toliki interes, ali neskromno mogu reći da smo ulaznice rasprodali i premašili očekivanja za 150 posto!“, kazala je, te je otkrila kako na konferenciju pristižu gošće i gosti iz čitave Hrvatske, ali i šire.


Za sve kojima je prilika za ovogodišnju konferenciju promaknula, Rendeli Vejzović otkrila je kako će se konferencija snimati, te će u nekom trenutku dijelovi konferencije biti dostupni za široku uporabu.


Svi projekti koje pokrećemo nikada nisu jednogodišnji, pogotovo kada se već u prvoj godini dogode ovakve reakcije” bile su utješne riječi za sve one koji konferenciji neće moći prisustvovati uživo, te se po završetku razgovora zahvalila građanima Rijeke: “Hvala na povjerenju i hvala ljudima Rijeke što su osjetili pravu stvar“.