PROJEKT "TOGETHER"

Zatvoren natječaj Pan-Adria za suvremeni ples: Izabrana Petra Hrašćanec iz Hrvatske

Kim Cuculić

Foto N. PETROVIĆ

Foto N. PETROVIĆ

Izabrana produkcija bit će premijerno predstavljena na prvom izdanju festivala suvremenog plesa u organizaciji Artisti Associati u suradnji sa Slovenskim narodnim kazalištem Nova Gorica (IT) i Novom Goricom (SLO) između 22. i 25. listopada 2020. u Gorici



RIJEKA – U veljači ove godine izašao je otvoreni poziv međunarodne mreže Pan-Adria za suradnju u koprodukciji u suvremenom plesu.


Povjerenstvo koje se sastojalo od sedam partnera mreže, odlučilo je u 2020. podržati projekt pod naslovom »Together« umjetnice Petre Hrašćanec i UO 21:21 iz Hrvatske.


Jedan od partnera je i Hrvatski kulturni dom na Sušaku.




Izabrana produkcija bit će premijerno predstavljena na prvom izdanju festivala suvremenog plesa u organizaciji Artisti Associati u suradnji sa Slovenskim narodnim kazalištem Nova Gorica (IT) i Novom Goricom (SLO) između 22. i 25. listopada 2020. u Gorici.


Uz predstavljanje na festivalu, odabirom na natječaju projekt »Together« dobio je i sufinanciranje produkcije, tehničku i promotivnu podršku, podršku i sufinanciranje za gostovanja, mogućnost korištenja prostora za probe u partnerskim gradovima i mogućnost mentorstva tijekom kreativnog procesa.