Filodrammatica

‘U društvu telefona i tableta’: Videoradovi Carmen Roce Igual i Adama Centka

Kim Cuculić

Radovi promatraju sadašnjost u kontekstu digitalne prisutnosti i fizičke dezorijentiranosti, a proizlaze iz našeg odnosa prema digitalnom svijetu i samoreprezentaciji unutar njega, osvrćući se na tehnologiju, usamljenost i virtualnost



RIJEKA  »Drugo more«, u suradnji s haškom galerijom 1646, 12. veljače u 18 sati organizira program »U društvu telefona i tableta«,na kojem će se u velikoj dvorani Filodrammatice prikazati videoradovi španjolske umjetnice Carmen Roce Igual i slovačkog umjetnika Adama Centka. Nakon projekcije slijedi razgovor s riječkom umjetnicom Nadijom Mustapić.


Radovi promatraju sadašnjost u kontekstu digitalne prisutnosti i fizičke dezorijentiranosti, a proizlaze iz našeg odnosa prema digitalnom svijetu i samoreprezentaciji unutar njega, osvrćući se na tehnologiju, usamljenost i virtualnost.


»Novel« (Roman) Carmen Roce Igual dramatično je promišljanje o vanjskim i unutarnjim maskama koje odabiremo odjenuti, introspektivno putovanje u karanteni. U radu »Silicon Sights« (Silicijski prizori) Adam Centko prikazuje svojevrsnu šetnju kroz digitalne i prirodne krajolike, nastojeći interpretirati njihovu međusobnu isprepletenost.