Peek&Poke

Traži se prepoznatljiva torta: Zavirite u svoje stare albume i budite dio nove izložbe

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Muzej informatike Peek&Poke pozivaju građane.U povodu organiziranja zajedničke izložbe Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Muzej informatike Peek&Poke pozivaju građane da zavire u svoje fotoalbume, uključe se i budu dio izložbe.


Danas odrasli ljudi, dobrim dijelom u šestoj deceniji života, svoje su najranije rođendane dočekivali – ispred fotoaparata fotografa koji su za tu prigodu uvijek imali spremnu kulisu. Plavkaste zavjese u pozadini, stol sa stolnjakom ukrašen cvijećem, vjerojatno plastičnim, i kartonskom rođendanskom tortom.


– Identična kulisa s prepoznatljivom tortom »ugostila« je veliki broj riječke djece rođene 1960-ih i 1970-ih godina, a za potrebe izložbe pozivamo građane da prelistaju svoje fotoalbume, pošalju fotografije, ako imaju, s identičnom kulisom i tortom koja je »ugostila« brojna dječja lica.
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Peek&Poke i Foto Revija, kao jedna od najstarijih »živućih« fotografskih radnji (1954.) koju vodi četvrta generacija i gdje su i nastale prepoznatljive fotografije, organizirat će (u sljedećem razdoblju) fotografiranje istih lica, samo koje desetljeće kasnije.


Produžite nam se u kreiranju zajedničke izložbe koju organizatori posvećuju generacijama grada, navodi se u pozivu Riječanima.