Izložba "Oblaci"

Tihana Karlović izlaže u Gradskoj galeriji Crikvenica

Kim Cuculić

Foto Facebook

Foto Facebook

Umjetnica se bavi problemima stvaralaštva, a izražava se u tradicionalnim grafičkim tehnikama



CRIKVENICA – Izložba »Oblaci« riječke grafičarke Tihane Karlović otvorena je do 29. svibnja u Gradskoj galeriji Crikvenica.


Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. Godine 2010. diplomirala je na KBF-u u Zagrebu, područnom studiju Teologiji u Rijeci s temom »Umjetnost i duhovnost«, a 2011. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, na smjeru Likovna pedagogija kod red. prof. Maje Franković na katedri za grafiku.


Godine 2014. završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu.




Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za svoj je rad dobila više zahvala i priznanja (W. Koschatsky kunst prize 2019. i 2013. u Beču, Ex Tempore Grožnjan 2019., Ex Tempore Piran 2019.).


Bavi se intimnim problemima stvaralaštva, a izražava se u tradicionalnim grafičkim tehnikama, crtežu i oblikovanju umjetničkih knjiga-objekata.


Bavi se edukacijom i znanstveno istraživačkim radom, a od 2019. ima i status samostalne umjetnice. Izložba se može svakodnevno razgledati od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a nedjeljom je zatvoreno.