Dubrovački glazbenik i književnik

Sanin Karamehmedović dolazi u Rijeku predstaviti svoju prvu zbirku pjesama “Terca na tišinu”

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2013. godine kada je objavljen prvi album Silentea.



Dubrovački glazbenik i književnik Sanin Karamehmedović dolazi u Rijeku predstaviti svoju prvu zbirku pjesama »Terca na tišinu«. Autor i osnivač glazbenog sastava Silente, Sanin je u izdanju Rockmark knjižare objavio svoju prvu knjigu čija će riječka promocija biti održana ovog četvrtka u 19 sati u Book caffeu Dnevni boravak.


Razgovor s autorom vodit će novinarka Valentina Botica, posjetitelji će moći kupiti primjerak »Terce na tišinu«, a nakon predstavljanja Sanin će ostati na razgovoru i potpisivanju knjiga. Ulaz na promociju je slobodan.


Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2013. godine kada je objavljen prvi album Silentea. Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno četrdeset uradaka. Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara Silentea po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji u »Terci na tišinu« nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje.




Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja. Ističući da su pjesme nastale u želji da budu otpjevane, Sanin je svoju zbirku okarakterizirao kao svojevrsnu rock poeziju koju je pisao »cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih«.


– Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme.


Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu, poručio je Sanin.