Ministarstvo kulture

Raspisan poziv za javne potrebe u kulturi za 2021., treba voditi računa o koroni

Hina

Ilustracija / NL arhiva

Ilustracija / NL arhiva

Ministarstvo upućuje prijavitelje da predlože programe koje je moguće realizirati uz epidemiološka ograničenja, posebno vodeći računa o tome da iz svakoga područja predlože različite mogućnosti održavanja programa, uključujući kvalitetno i inovativno osmišljene i producirane digitalne sadržaje



Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine raspisalo je u utorak Ministarstvo kulture i medija.


Poziv je raspisan za programe iz svih područja kulturnog stvaralaštva nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima, priopćeno je u utorak iz Ministarstva, pri čemu napominju da je poziv prilagođen okolnostima uvjetovanima pandemijom koronavirusa.


Ministarstvo upućuje prijavitelje da predlože programe koje je moguće realizirati uz epidemiološka ograničenja, posebno vodeći računa o tome da iz svakoga područja predlože različite mogućnosti održavanja programa, uključujući kvalitetno i inovativno osmišljene i producirane digitalne sadržaje.




Isto tako, upućuje ih da planiraju veći broj programskih aktivnosti manjih formata u kontinuitetu ili unutar veće cjeline, da u području izvedbenih umjetnosti plarniraju veći broj repriznih izvedbi, a u području muzejske djelatnosti i vizualnih umjetnosti da planiraju manji broj projekata koji se realiziraju tijekom dužeg vremenskog razdoblja.


Prijavitelje se poziva da održavaju programe na otvorenom i/ili u prostorima u kojima se može osigurati propisan razmak između posjetitelja sukladno epidemiološkim uvjetima, da što više surađuju s domaćim autorima i umjetnicima, te da ostvaruju što veću suradnju s drugim manifestacijama iz srodnih umjetničkih područja.


Naknadno će se raspisati posebni javni pozivi usmjereni na specifične segmente kulturnog stvaralaštva, kaže se u priopćenju Ministarstva kulture i medija.


Prijave se podnose od 1. rujna do 1. listopada elektroničkim putem na odgovarajućim e-obrascima (za svako programsko područje posebna e-prijavnica te za međunarodnu kulturnu suradnju za svaku zemlju posebna e-prijavnica) koji su dostupni na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati, odnosno pohraniti svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.