VBZ

Raspisan literarni natječaj za autore mlađe od osamnaest godina

Davor Mandić

Foto VBZ

Foto VBZ

Izdavačka kuća VBZ pokrenula je književni natječaj za kratku priču otvoren do 31. siječnja



Izdavačka kuća VBZ pokrenula je literarni natječaj za kratku priču za autore mlađe od 18 godina. Kako kažu u VBZ-u, na natječaj koji su naslovili »Sve je lako kad si mlad« inspirirala ih je knjiga koju su nedavno objavile autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato »Mladima«.


Za tu knjigu, kako kažu, malih tekstova o velikim temama mladih, autorica je razgovarala s mladima i naznačila teme od značaja za njihove živote.


Natječaj za kratku priču za mlade traje do 31. siječnja ove godine.




Deset priča koje će ući u uži izbor za nagrade VBZ će objaviti u ponedjeljak, 7. veljače, na svojoj mrežnoj stranici VBZ-a, a tri najbolje priče objavit će 15. veljače na svečanom proglašenju u VBZ-ovoj knjižari u Zagrebu.


– Vrijeme je da mladi dobiju prostor i da nam sami odgovore na ova pitanja – ako voliš pisati i želiš svoje misli pretočiti u kratku priču, bilo da je riječ o crtici iz tvog života, života tvog prijatelja ili člana obitelji, ili je riječ o fiktivnoj priči, reci nam kako je to biti mlad/mlada u ovim neobičnim, pandemijskim godinama.


Zabrinjavaju li te klimatske promjene? Imaš li TikTok? Čime se želiš baviti kad odrasteš? Temu shvati onoliko široko koliko želiš, a mi se veselimo tvojoj priči – kažu u VBZ-u.