Gradsko kazalište lutaka

Premijerno izvedeno »Srce veće od mene samog«: Topla i dirljiva priča medvjeda Urse i drugih

Kim Cuculić

»Srce veće od mene samog«

»Srce veće od mene samog«

Tamo unutra možete se sklupčati uz kamin na debelom tepihu boje lososa, ili sjesti u udobnu bidermajer fotelju, obući najmekanije papuče na svijetu, slušati glazbu iz starog zelenog gramofona, ili pročitati koju dobru knjigu



RIJEKA – Predstava »Srce veće od mene samog« autorice i redateljice Tamare Kučinović premijerno je izvedena u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. U središtu ove tople i dirljive priče je medvjed Ursa, a tu su i likovi drugih životinja – Zec, Sob, Jež, Tvor, Zmija i
Mrav. A kako se navodi u opisu predstave, Ursino srce toliko je veliko da može pustiti unutra sve te životinje. Svakoga.


»Jer imati takvo srce, a ne dijeliti ga, prava je šteta, veća od najveće štete. Tamo unutra možete se sklupčati uz kamin na debelom tepihu boje lososa, ili sjesti u udobnu bidermajer fotelju, obući najmekanije papuče na svijetu, slušati glazbu iz starog zelenog gramofona, ili pročitati koju dobru knjigu. Za svakoga ponešto i za svakoga sve. U Ursino srce dolazi se zagrljajem…«, piše u najavi.


U autorskoj ekipi predstave su i dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan, Alena Pavlović koja potpisuje likovno oblikovanje, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić, oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić. Predstavu izvode Zlatko Vicić, David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić.