Prema tekstu „Sjecišta“

Premijere predstave „Otočke terce“ u Puli i Rijeci: Prva profesionalna kazališna produkcija Centra za kulturu N. Vinodolski

Hina

Prva premijera bit će prvo u Puli, u tamošnjem INK, pa zatim i u Rijeci, u HNK Ivana pl. Zajca



ZAGREB – Centar za kulturu Novi Vinodolski ima svoju prvu profesionalnu kazališnu produkciju pa će u ponedjeljak i utorak biti izvedene dvije premijerne kazališne predstave „Otočke terce“ nastale prema tekstu „Sjecišta“, pjesnikinje i dramaturginje Beatrice Kurbel, a u adaptaciji Ane Vilenice.


Prva premijera bit će prvo u Puli, u tamošnjem INK, pa zatim i u Rijeci, u HNK Ivana pl. Zajca.


Riječ je o prvoj profesionalnoj kazališnoj produkciji Centra za kulturu Novi Vinodolski u kojoj je izravno angažirana Novljanka Branka Petrić Fehmiu koja je glumačku karijeru ostvarila u Beogradu, a uz nju u predstavi nastupaju također glumice iz Hrvatske, Riječanke Olivera Baljak i Ana Vilenica.
Režiju potpisuje mladi redatelj Ivan Vanja Alač, glazbu izvodi Sergio Kovačić a scenografiju je izradila Karla Kocijan.
Pretpremijera „Otočke terce“ izvedena je u Novom Vinodolskom u kolovozu prošle godine.




Branka Petrić ostvarila je karijeru kazališne, filmske i tv-glumice u vodećim beogradskim kazališnim i tv-kućama, te u respektabilnoj filmskoj produkciji bivše države. Angažirana je i u tamošnjim kulturnim događajima i glumačkim radionicama, a od 2021. je i počasna je građanka Novog Vinodolskog.