Baletno-plesna predstava

Premijera “Plamteće vode” u riječkom HNK: Nesigurnost, nestabilnost, fragilnost i ranjivost ljudskog roda

Kim Cuculić

Snimila Fanni Tutek Hajnal

Snimila Fanni Tutek Hajnal

Andonis Foniadakis je s riječkim ansamblom prije godinu dana ostvario inovativan i atraktivan ples na trampolinima uz Ravelov »Bolero«, a sada u »Plamtećoj vodi« naglašava suprotnosti, kao što su voda i vatra.RIJEKA – Baletno-plesna predstava »Plamteća voda« glasovitog europskog i svjetskog koreografa Andonisa Foniadakisa, koja je dio programskog pravca Doba moći projekta EPK-Rijeka 2020, sinoć je premijerno izvedena u HNK-u Ivana pl. Zajca.


Andonis Foniadakis je s riječkim ansamblom prije godinu dana ostvario inovativan i atraktivan ples na trampolinima uz Ravelov »Bolero«, a sada u »Plamtećoj vodi« naglašava suprotnosti, kao što su voda i vatra.


Snimila Fanni Tutek Hajnal


Prema riječima koreografa, kroz koreografiju i pokret želio je ispričati ono što postoji od početka svijeta pa sve do aktualnog trenutka: nesigurnost, nestabilnost, fragilnost i ranjivost ljudskog roda, koji pak zajedništvom postaje iznimno moćna snaga koja uspijeva preživjeti. Taj vječni proces sukobljavanja suprotnosti nastojao je izraziti kroz metaforičke slike podcrtane jakim emocijama.


Snimila Fanni Tutek Hajnal
Uz dramaturga i koreografa Andonisa Foniadakisa, autorski tim čine skladatelj Julien Jean-Pascal Tarride, scenograf i oblikovatelj svjetla A. Birmpilis & CO. te kostimograf Anastasios Soforoniou (za Mesvor Consulting Ltd.).


Snimila Fanni Tutek Hajnal


A plešu članice i članovi riječkoga Baleta Emanuel Amuchastegui, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Carlos Huerta Pardo, Tilman Patzak, Morgan Perez, Nicola Prato, Tea Rušin, Ali Tabbouch i Svebor Zgurić.


Autorsku ekipu i izvođače publika je nagradila ovacijama.


Snimila Fanni Tutek Hajnal


Snimila Fanni Tutek Hajnal