Dugometražni prvijenac Sonje Tarokić

Premijera nagrađivane domaće drame “Zbornica” u riječkom Art-kinu

Kim Cuculić

Scena iz filma

Scena iz filma

"Zbornica" je svoju svjetsku premijeru doživjela na prestižnom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je i nagrađena posebnim priznanjem žirija i priznanjem Ekumenskog žirija.Hrvatska kinopremijera nagrađivanog filma »Zbornica« Sonje Tarokić održava se u Art-kinu u srijedu 24. studenoga u 20 sati, uz gostovanje redateljice, glavne glumice Marine Redžepović te producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama).


Dugometražni prvijenac Sonje Tarokić priča je o novoj i entuzijastičnoj osnovnoškolskoj pedagoginji Anamariji (Marina Redžepović) koja, suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti (Stojan Matavulj), nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.


»Zbornica« je svoju svjetsku premijeru doživjela na prestižnom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je i nagrađena posebnim priznanjem žirija i priznanjem Ekumenskog žirija. Kao dinamična i režijski vrlo vješto izvedena drama o borbi pojedinke protiv sustava i ustaljenih obrazaca svakodnevice, film je od strane brojnih kritičara proglašen jednim od najboljih domaćih filmova posljednjih godina.
Nakon premijerne projekcije, film se do kraja studenoga u Art-kinu prikazuje reprizno još pet puta. Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Art-kina neophodna COVID-potvrda.


Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte ([email protected]), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. Više na https://www.art-kino.org/hr/film/zbornica.