Pandemija poremetila planove

Pogoršana epidemiološka situacija: Sarajevo Film Festival zbog koronavirusa ipak prebačen na online platformu

Hina

Reuters

Reuters

Sarajevo već tjednima bilježi dvoznamenkasti a ponekad i troznamenkasti broj novozaražnih koronavirusom na dnevnoj bazi.SARAJEVO – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Sarajevu uprava Sarajevo Film Festivala (SFF) objavila je u srijedu kako će se ta najveća regionalna filmska smotra ove godine ipak održati samo u online formatu i bez publike, a razlog je epidemija koronavirusa.


“Odluka je donesena na temelju uputa i informacija stožera civilne zaštite Sarajevske županije, županijske vlade i kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH”, pojasnili su iz direkcije SFF-a.


Sarajevo već tjednima bilježi dvoznamenkasti a ponekad i troznamenkasti broj novozaražnih koronavirusom na dnevnoj bazi.
Od 4. kolovoza u Sarajevskoj su županiji na snazi odluke kojima je okupljanje na otvorenim prostorima ograničeno na stotinu osoba a u zatvorenim na pedeset.


Uprava SFF-a koji se treba održati od 14. do 21. kolovoza ranije je najavila kako će se sve planirane projekcije održati na otvorenim prostorima no sada su odustali i od toga i festival u cijelosti prebacili na posebnu online platformu.


Na online platformi ondemand.sff.ba zainteresiranima će biti dostupni filmovi, te prateći programi poput predavanja i razgovora s autorima.


SFF već više od dva i pol desetljeća predstavlja mamac za brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva i privlači na tisuće posjetitelja a uz projekcije brojnih filmova prati ga i niz zabava koje traju do kasno u noć.