Bontempo i Vidotto

Otvorena izložba fotografija “Riječke apstrakcije/Astrazioni fiumane”

Kim Cuculić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Pomaknute vizure i potreba za izazivanjem naročitoga raspoloženja učinili su obične riječke krajolike neobičnima i privlačnima na nov način, napisao je Ervin Dubrović

RIJEKA – Izložba “Riječke apstrakcije/Astrazioni fiumane” autora Bruna Bontempa i Lucia Vidotta otvorena je u izložbenom prostoru Palače Garbas u Užarskoj ulici.
Organizator izložbe je Vijeće talijanske nacionalne manjine – Grad Rijeka u suradnji s Konzervatorskim odjelom – Ministarstvo kulture i medija.
Kako je u izložbenom katalogu u tekstu naslovljenom “Neobična Rijeka” napisao Ervin Dubrović, dvojica fotografa koji snimaju iz zabave i užitka, obojica novinari, reporteri ali ne fotoreporteri, prihvatili su se zadatka da zajedno prirede izložbu o Rijeci.
“Riječ je o naročitim impresijama, o neobičnim interpretacijama svjetla i oblika, kao i o trećem bitnom elementu – o kretanju koje se na neki način materijalizira i preobličuje likove… Riječke ulice, luka, Korzo, trgovi i mostovi, zgrade i izlozi i dalje su prisutni, ali prikazani neobičnom slikom koja ukazuje na osobit autorski pristup.

Bruno Bontempo i Lucio Vidotto / M. GRACIN


Motivi Rijeke posve su preobraženi i katkad neraspoznatljivi. Pomaknute vizure i potreba za izazivanjem naročitoga raspoloženja učinili su obične riječke krajolike neobičnima i privlačnima na nov način”, napisao je Dubrović.
Bruno Bontempo (1950.) radio je više od četiri desetljeća u EDIT-u kao novinar i urednik u dnevnom listu La Voce del Popolo i dvotjedniku Panorama. Lucio Vidotto (1966.) radi kao novinar u dnevniku La Voce del Popolo.
Izložba je otvorena do 18. lipnja