Od 23. do 29. lipnja

Zagreb Classic donosi na Tomislavcu vrhunske koncerte pod vedrim nebom

Siniša Pavić



ZAGREB – Kulturni programi koji su dostupni svima, besplatni, na otvorenom, vrhunske kvalitete. To je vizija i nas kao gradske uprave – kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, za jučerašnjeg predstavljanja programa Zagreb Classica 2022. što će se od 23. do 29. lipnja održati na Trgu kralja Tomislava.


U organizaciji Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, svi koncerti tijekom sedam dana počinju u 21 sat, a uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije. Prvi koncert je onaj ukrajinske solistice na violini Anastasiye Petryshak i orkestra Opere HNK-a Zagreb, a vrijedi izdvojiti i koncert francuske kantautorice Joyce Jonathan u organizaciji Francuskog instituta.


Kazao je gradonačelnik i kako mu je drago što će se i na ovaj način umjetnicima vratiti publika koja im je protekle dvije godine nedostajala. Bitno je to, kako reče, za grad, za njegove ljude, za optimizam. U tom pravcu optimizma i dobre volje ide i kampanja Summer BUZZ Zagreb što ju je predstavila Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a. Kampanja satkana od evenata, festivala, koncerata kroz različite segmente će se obraćati ciljanoj publici na domaćem i stranim tržištima; Austrija, BiH, Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Slovenija, Srbija, Velika Britanija i, naravno, Hrvatska.




– Naime, i turistički rezultati pokazuju da je Zagreb u prvih pet mjeseci ove godine destinacija s najviše ostvarenih dolazaka i noćenja u Hrvatskoj, na čemu posebno zahvaljujemo našoj turističkoj industriji. Očekujem nastavak ovog pozitivnog trenda te s veseljem pozivam sve da posjete naš grad koji je pun događanja i, po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze – poručila je Bienenfeld.