Projekt

“Triptih” bakarskog Sklada promovira žensko višeglasno pjevanje, povezali su tri hrvatske regije

N.L.

Foto Miljenko Šegulja

Foto Miljenko Šegulja

Ženski zbor Sklad iz Bakra u Domu kulture u Bakru nastupio je uz dva zbora, Contesse iz Suhopolja i Pučpuljike iz Čakovca



Triptih« je naziv projekta u sklopu kojega je Ženski zbor Sklad iz Bakra u Domu kulture u Bakru nastupio uz dva zbora, Contesse iz Suhopolja i Pučpuljike iz Čakovca.


Bio je to treći po redu koncert, kojim su glazbeno povezane tri hrvatske regije i njihove tradicionalne melodije, kao i narječja. Bakarska publika uživala je u raznolikom programu i odličnim izvedbama triju ženskih zborova.


Projekt je inicirao poznati glazbeni pedagog Bojan Pogrmilović prepoznajući kvalitetu triju zborova, ali i njihov gotovo komplementarni izričaj.




Foto Miljenko Šegulja


Osnovna ideja projekta je prezentiranje ljepote ženskog višeglasnog pjevanja, što su tri ansambla predstavila u različitim manirima, klasičnom, modernom i tradicionalnom, kroz tri koncertna nastupa zborova u sve tri destinacije.


Na nastupu u Bakru tako su se mogle čuti tradicionalne skladbe triju hrvatskih regija u obradama poznatih hrvatskih skladatelja (Cossetto, Ćaleta, Stanić, Prašelj, Ronjgov, Papandopulo i dr.), klasične skladbe (Lisinski), uz zanimljive i za izvođače zahtjevne skladbe iz glazbene baštine Ukrajine, Srbije i Makedonije.